week van 1 oktober

Let op : maandag 1 oktober is de school gesloten !!!

Fotograaf op school
Op dinsdag 2 oktober komt de schoolfotograaf op bezoek! Er zullen zowel klasfoto’s als individuele foto’s gemaakt worden. Als je een extra foto met lichte achtergrond voor een “kids ID”nodig hebt, noteer je dit in de agenda of in het heen-en-weerschriftje (let op, deze dienen dan verplicht aangekocht te worden).
Ouders die graag een gezamenlijke foto hebben met kinderen die nog niet naar school komen, komen ’s middags vanaf 11.55u naar de school (gang kleuterschool).

zwemmen op vrijdag 5/2/2018
voor klassen 2 - 4 - 6
Vergeet je zwemgerief niet!

5 oktober: Dag van de leerkracht/Saved by the bell
Hier in onze Springplank hebben we leerkrachten die kunnen lesgeven in goed uitgeruste klassen. Maar niet overal in de wereld is dat zo. Er zijn leerkrachten die lesgeven zonder bord of er zijn soms geen stoelen of banken in de klas. De kinderen krijgen dan wel eens les, gewoon op straat of onder een boom. Op heel wat plaatsen in de wereld kunnen kinderen niet lezen of rekenen omdat er in hun buurt zelfs helemaal geen school is. Wij vinden dan ook dat er iets moet gebeuren! 
Om dit probleem aan te kaarten neemt onze school deel aan de actie 'Saved by the bell' op 5 oktober. Die dag laten we de schoolbel extra lang rinkelen, dansen we samen en blazen we duizenden belletjes.
Hiervoor vragen we aan al onze leerlingen om die dag iets mee te brengen naar school dat lawaai maakt (muziekinstrument... geen toeter onder druk!), dan kunnen we er samen ons ‘belmoment’ van maken.

1ste leerjaar
Onze leerlingen van het eerste  leerjaar gaan o.l.v. een gids van Natuurpunt een herfstwandeling maken in domein Hertberg te Herselt.
Wij vertrekken om 12:45 stipt met auto's aan de achterpoort. 
Om 15:00 worden we weer graag opgehaald op de parking van taverne 'Mie Maan'.
We zijn hiervoor dringend op zoek naar bereidwillige ouders, grootouders,... die ons heen en weer kunnen vervoeren. Wie ons hierbij kan helpen , graag een nota in de agenda met vermelding hoeveel kinderen er mee kunnen. Liefst ten laatste op dinsdag 2 oktober.
Wat nemen we mee?  water, fruit en/of koek, regenkledij, in een rugzakje.
Wat doen we aan? goede stapschoenen of laarzen, gemakkelijke kledij, ( luister naar het weerbericht)

Eetdag - zondag 7 oktober Ontmoetingscentrum
Vooraf inschrijven verplicht !

Start kledinginzameling
Op 1 oktober start de kledinginzameling. Je kan gesloten zakken binnenbrengen tot 17 oktober !!!