verkeerseducatie op school

 

Een aantal schooljaren werken wij zeer intensief aan de veiligheid van en voor onze leerlingen. Vorig schooljaar waren wij dan ook zeer fier het 2de deellabel van 10 op 10 te verkrijgen. Dankzij de inzet van jullie allemaal, maar vooral van onze werkgroep verkeer die allerlei activiteiten op touw zet, hopen wij dit schooljaar label 3 te behalen. Dankzij de subsidie die wij hiervoor verkregen vanuit de provincie konden een aantal loopfietsen, veiligheidsmateriaal... aangekocht worden. Ook onderstaande spandoek werd gesubsidieerd door de provincie Antwerpen. Deze laat zonder woorden verstaan wat de basisveiligheid is voor voetganger, fietser of automobilist en laat duidelijk merken dat hier een school is en je best voorzichtig bent en goed uitkijkt.

Danzij de subsidie van de provincie Antwerpen en de financiële bijdrage door de gemeente konden wij de schoolpoorten accentueren en alzo een verhoogde veiligheid creëren.

Fluohesjes

Wij verwachten van AL onze kinderen (kleuters én lagere school) dat ze hun fluovestje STEEDS aandoen op weg van en naar school. Het dragen van een fluohesje is dus verplicht in onze school.
Wanneer onze kinderen naar het eerste leerjaar gaan, krijgen ze van de school een Sam-fluohesje.
Het dragen van een fietshelm stimuleren we, maar is (nog) niet verplicht.

         
      Verkeer op school                                 Verkeersbrevetten